دو هزار و پانصد سال پيش، حدود 450 قبل از ميلاد يك دانش پژوه يا حكيم يوناني درباره تبديل اجسام قطعات كوچكتر به تفكر پرداخت. نام او «لوسيوپس» بود. از نظر او اينكه هر چيز را مرتبا به قطعات كوچكتر و كوچكتر تقسيم ميتوان كرد، مفهومي نداشت و اين عمل ميبايست در جايي به انتها ميرسيد و زماني به قطعهي چنان كوچكي رسيد كه نتوان كوچكتر از آن را به دست آورد....
لوسيوپس شاگردي به نام دموكرتيوس داشت كه او هم همينطور فكر ميكرد. وقتي دموكريتوس در سال 380 قبل از ميلاد درگذشت، 72 كتاب دربارهي فرضيات خود راجع به كائنات نوشته بود. يكي از آن فرضيات اين بود كه همه چيز در جهان از ذرات بسيار كوچكي ساخته شده و اين ذرات كوچكتر از آنند كه بتوان بازهم به ذرات كوچكتر تقسيم شان كرد. او اين ذرات كوچك را «آتوموس» ناميد كه يك لغت يوناني است و معناي «خرد نشدني» ميدهد. اين لغت در انگليسي به صورت «اتم» درآمد.
تاریخچه
هیدروژن ( کلمه فرانسوی به معنی سازنده آب و واژه یونانی hudôr یعنی آب و gennen یعنی تولید کننده ) برای اولین بار در سال 1776 بوسیله "هنری کاوندیش" بعنوان یک ماده مستقل شناخته شده ، "آنتونی لاوازیه" نام هیدروژن را برای این عنصر انتخاب کرد.
پیدایش
هیدروژن فراوانترین عنصر در جهان است، بطوریکه 75% جرم مواد طبیعی از این عنصر ساخته شده و بیش از 90% اتمهای تشکیل دهنده آنها اتمهای هیدروژن است. این عنصر به مقدار زیاد و بهوفور در ستارگان و سیارات غولهای گازی یافت میشود. به نسبت فراوانی زیاد آن در جاهای دیگر ، هیدروژن در اتمسفر زمین بسیار رقیق است (1ppm برحسب حجم). متعارفترین منبع برای این عنصر در زمین آب است که از دو قسمت هیدروژن و یک قسمت اکسیژن (H2O) ساخته شده است...
متن كامل رادرادامه مطلب بخوانيد...
آب گرم زودتر یخ میزند یا آب سرد؟
مسلما انتطار داریم آب سرد زودتر از آب داغ دچار انجماد شود ولی تجربه وتحقیق نشان داده عکس این واقیت صحیح است و آب داغ زودتراز آب سرد منجمد میشود.
قابل توجیه به نظر نمی رسد که آب 70درجه سانتی گراد سریع تر از آب 20درجه دچار انجماد شود به طور مثال اگر آب 20 درجه به 30 دقیقه وقت نیاز داشته باشدتا به دمای انجماد برسد ، آب 70 درجه مدت زمان بیشتری نیاز دارد چون در ابتدا باید زمانی را صرف کند تا از 70 درجه به 20درجه برسد و سپس همان 30 دقیقه را پشت سر بگذارد تا منجمد شود ولی واقعیت این است که وقتی آب از 70 درجه به20 درجه میرسد دچار تغییراتی می شود که پیامد این تغییرات می تواند منجر به این شود که زمان انجماد آن کوتاهتر شود. اين پديده كه اثر امپمبا Mpemba effect نام دارد....
چشمه فیزیک امواج شنیده شدنی
فیزیک امواج شنیده شدنی در تارهای مرتعش (بلندگو ، طبل) ایجاد میشوند. همه این عناصر مرتعش به تناوب هوای پیرامون خود را در حرکت به طرف جلو ، فشرده و در حرکت به طرف عقب ، رقیق میکنند. هوا این آشفتگیها را بصورت موج از چشمه به خارج انتقال میدهد. این فیزیک امواج به هنگام وارد شدن در گوش ، احساس صوت را بوجود میآورند. موجهایی که تقریبا متناوب هستند و یا تعداد کمی از مؤلفههای تقریبی متناوب را شامل میشوند، احساس خوشایندی بوجود میآورند (اگر شدت خیلی زیاد نباشد) اصوات موسیقی از این جملهاند. صوتی که شکل موج آن متناوب نباشد ، بصورت نوفه شنیده می شود. نوفه را میتوان برهم نهشی از امواج متناوب دانست که در آن تعداد مؤلفهها خیلی زیاد است......
براي مشاهده متن كامل به ادامه مطلب برويد...
دماسنج جیوه ای چگونه کار می کند؟
جیوه بر اثر گرما یا سرما، گسترش (منبسط) یا تراکم (منقبض) پیدا کرده و بدین وسیله در درون یک لوله شیشه ای بالا و پایین می رود.
وقتی جیوه گرم می شود، چون جای بیشتری را می گیرد، پس خود را از دیواره شیشه بالا می کشد و وقتی که سرد می شود، خود را جمع کرده و ...
برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید...
دو هزار و پانصد سال پيش، حدود 450 قبل از ميلاد يك دانش پژوه يا حكيم يوناني درباره تبديل اجسام قطعات كوچكتر به تفكر پرداخت. نام او «لوسيوپس» بود. از نظر او اينكه هر چيز را مرتبا به قطعات كوچكتر و كوچكتر تقسيم ميتوان كرد، مفهومي نداشت و اين عمل ميبايست در جايي به انتها ميرسيد و زماني به قطعهي چنان كوچكي رسيد كه نتوان كوچكتر از آن را به دست آورد....
مشاهده ی متن کامل در ادامه ی مطلب
يك تردستي زيبا و جالب مربوط به علم شيمي نمايش سادهاي را كه در اينجا مطرح ميكنيم، در نوع خود خيلي تماشايي است.
روي ميز نمايش سه ليوان بزرگ محتوي مايعات بيرنگي قرار دارند، كه آزمايشگر آنها را آب معرفي ميكند. يك پارچ شيشهاي نيز داراي مايع بنفش رنگ است. شعبدهباز روي هر يك از سه مايع بيرنگ، كمي از مايع بنفش ميريزد،
مايع اول به رنگ بنفش درميآيد. مايع دوم به رنگ قرمز درميآيد، و مايع سوم سبز رنگ ميشود! چگونه اين تردستي انجام ميپذيرد؟
مواد لازم براي اجراي اين نمايش شگفتانگيز عبارتند از:
يك برگ كلم قرمز، 100 سانتيمتر مكعب سركه سفيد، و مقداري سود كه در 100 سانتيمتر مكعب آب حل شده است. روش كار به اين ترتيب است، كه از قبل برگهاي كلم قرمز را به قطعات كوچك ببريد. آنها را در يك كاسه بريزيد، و رويش آب جوش اضافه كنيد، و مدت نيمساعت آن را ساكن نگه داريد. شما مايعي به رنگ بنفش خواهيد داشت. آن را از الك عبور دهيد، و در پارچ بریزید. و اما ليوان اول داراي 100 سانتيمتر مكعب آب و لیوان دوم دارای 100 سانتیمتر مکعب سركه سفيد، و سومي سود حل شده در 100 سانتيمتر مكعب آب است.
پس از مدت ها كه آپ نكرده بودم تصميم گرفتم يه مطلب جالب علمي كه بصورت تجربه براي يكي از دوستان اتفاق افتاده را اينجا قرار بدم...
اين تجربه را دوست خوبمون "رهگذر" در وبلاگش قرار داده بودند و از من دليل علميشو خواسته بودند كه در اينجا هم تجربه ايشون و هم دليل علميشو درادامه مطلب قرار دادم. اميدوارم مفيد واقع شود... :
دیروز رفتم تو آشپز خونه دیدم جعبه شیرینی رو اوپنه. بدون اینکه نگاهی به داخلش بکنم گذاشتمش تو یخچال که شیرینی ها بیات نشه.
حالا نگو چند فروند مورچه بخت برگشته برای ناخونک زدن رفته بودن داخل جعبه شیرینی!!!
بعد از ظهر شیرینی هارو بیرون آوردم تا با چای بخوریم
درشو که باز کردم دیدم کلی مورچه توش مرده.راستش یکم ناراحت شدم اخه من معمولا موچه هارو نمیکشم خیلی هم مرگ بدیه که ادم از سرما بمیره (منظور از ادم همان مورچه است)
بماند ... ظرف شیرینی هارو همونجا گذاشتم رو اوپن و کلا بیخیال شیرینی شدم.
یه مدت بعد از کنار آشپز خونه رد میشدم اتفاقی چشمم افتاد به ظرف شیرینی ها
باورتون نمیشه همه اون مورجه ها زنده شده بودن و داشتن راه میرفتن
من که تاحالا همچین پدیده ای ندیده بودم آخه اون اول که دیدمشون همشون واقعا مرده بودن
چپه شده بودن و اصلا تکون نمیخوردن.
تصمیم گرفتیم دوباره امتحان کنم و اگر ..... بقيه در ادامه مطلب
با سلام
توجه : تمام مطالب سایت در این صفحه نیست ؛ به موضوعات وب مراجعه کنید .
مدیریت وبلاگ از شما می خواهد که در صورت رضایت از این سایت ؛ این سایت را به دوستان و کسانی که به دنبال انواع نمونه سوالات و پاورپوینت ها و پاسخ تمرین ها و مسئله ها و ..... هستند معرفی کنید .
با اصــرار کاربران تمام مطالب سایت به غیر از پاورپویــنت ها را از عضویت گیری برداشتیم و کسانی که ایمیل ندارند می توانند بدون عضو شدن از مطالب سایت استفاده کــــــنند
اگر هر مطلبی که مورد جستو جوی شما بود ولی در olom20 قرار نداشت در قسمت نظرات اعلام کنید و مدیریت olom20 در صورت توان ان را تهیه می کند
((برای دانستن استفاده ی بهتر از سایت به ادامه ی مطلب بروید .))
برای دست رسی به تمام نقاط وبلاگ از قسمت موضوعات یا منوی زیر استفاده کنید !!!!
آب و خواص آن
در ادامه ي مطلب